بررسی مقایسهای اختلالات روانی و کیفیت زندگی در چهار گروه مردان معتاد مبتلا به ایدز، معتاد غیر مبتلا به ایدز، غیر معتاد مبتلا به ایدز و سالم
دکتر سوزان امامی پور[1]، دکتر حسن شمس اسفند آباد[2]، دکتر سید جلال صدرالسادات[3]، سمیرا نژاد نادری[4]
چکیده:
زمینه و هدف: پژوهشها نشان می دهند که اعتیاد و ایدز و تعامل این دو تاثیرات منفی بر افراد دارند.هدف پژوهش حاضر بررسی اختلالات روانی و کیفیت زندگی در چهار گروه افراد معتاد، افراد معتاد مبتلا به ایدز ، افراد مبتلا به ایدز غیر معتاد و افراد سالم می باشد.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی - تحلیلی پرسشنامه های 90-SCL و 36SF- به صورت انفرادی روی 350 نفر از مردان معتاد عیر مبتلا به ایدز، مردان معتاد مبتلا به ایدز ، مردان مبتلا به ایدز غیر معتاد و مردان سالم ( غیر معتاد و غیر مبتلا به ایدز) اجرا شد.
یافتهها: یافته های پژوهش نشان داد که در تمامی مولفه های کیفیت زندگی و در مجموع مقیاسهای سلامت روان بین چهار گروه تفاوت معنی دار وجود داشت. در مقایسه با افراد سالم، سه گروه دیگر نمرات بالاتری در پرسشنامه 90-SCL و نمرات پایینتری در پرسشنامه 36SF بدست آوردند.
نتیجه گیری: اعتیاد و ایدز بر سلامت روان و کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی دارد. جلوگیری و پیشگیری از اعتیاد و ایدز و نیز اقدامات درمانی جهت کاستن ازعوارض و عواقب آنها نیازمند برنامه ریزیهای جامع و ایجاد بینش جدید در باره این دو است.
کلید واژه ها: اعتیاد، ایدز، اختلالات روانی، کیفیت زندگی
[1]-استادیار دانشگاه آزاد اسلامی- تهران مرکزی
[2]-استادیار دانشگاه امام خمینی (ره)
[3]-استادیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
[4]-کارشناس ارشد روان شناسی